Ilmatar Humppila-Urjala Oy:lle toimitettu Virtalankulman sähköasema Humppilaan, sekä Ilmatar Kurikka Oy:lle toimitettu Rasakankaan sähköasema Jurvaan ovat valmistuneet loppuvuodesta 2021.

Virtalankulman sähköasema on yhden päämuuntajan asema ja sen kautta siirretään Voimamyllyn tuulipuiston kuuden turbiinin tuottama sähkö valtakunnan verkkoon. Vastaavasti Rasakankaan tuulipuiston kahdeksan turbiinin tuottama sähkö siirretään Rasakankaan sähköaseman kahden päämuuntajan kautta valtakunnan verkkoon.

Infratiera toteutti myös molempien tuulipuistojen 30 kV maa- sekä valokuitukaapeloinnit kytkentöineen KSBR:n aliurakkana vuoden 2021 aikana.

”Toimituksen aikana yhteistyömme Infratieran kanssa oli saumatonta ja sähköasemista tuli odotuksiemme mukaiset kokonaisuudet. Asemien merkittävyyttä lisää se, että ne ovat Ilmattaren ensimmäiset itselleen pitkäaikaiseen omistukseen rakennuttamat sähköasemat”, Ilmattaren rakentamisesta vastaava Johtaja Petri Ainonen sanoo.

Yhteistyömme Ilmatar Energyn kanssa sähköasematoimituksissa jatkuu Alajärven Louhukankaan ja Möksyn sähköasemien toteutuksella.

Virtalankulman sähköasema
Rasakankaan sähköasema

Ilmatar Energy Oy
Ilmatar on vuonna 2011 Suomessa perustettu pelkästään uusiutuvaan energiaan keskittyvä kotimainen energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja. Ilmattaren tuulipuistot rakennetaan markkinaehtoisesti ilman tukia ja omistamme tuulipuistomme koko niiden elinkaaren ajan.

Infratiera Oy
Infratiera on erikoistunut rakentamaan jakelu- ja siirtoverkkoja sekä muuta infraa.
Toimitussisältömme koostuu tyypillisesti maa- ja sähkörakentamisen osa-alueista yhdessä kumppaniemme kanssa. Kattava ja jatkuvasti uudistuva kalustomme ammattimaisen henkilöstön käytössä mahdollistaa meidän toteuttavan vaativimmatkin kohteet kaikissa olosuhteissa.