Uutinen

Onnistuneet toimitukset Ilmatar Energylle mahdollistivat sopimuksen kahdesta uudesta sähköasemasta Alajärven suurhankkeeseen. Solmittu sopimus sisältää kahden 110 kV sähköaseman ja 110 kV voimajohdon kokonaistoimituksen tuulivoimaprojektiin Etelä-Pohjanmaalle Alajärvelle, joka koostuu kahdesta tuulivoimapuistosta. Työt alkavat syyskuussa 2021 ja kokonaisuuden on määrä olla valmiina vuonna 2023.

Hankkeessa toteutetaan Alajärvi – Louhukangas 110 kV voimajohto, sekä Louhukankaan ja Möksyn 110 kV sähköasemat. Tämä kokonaisuus liittää yhteensä 36 tuulivoimalaa Suomen kantaverkon Alajärven sähköasemaan, joka on yksi Suomen merkittävimmistä solmupisteistä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Infratieran kehittymiseen ja panostamiseen sähkörakentamisen alalla ja että yhteistyömme jatkuu yhdessä Ilmattaren historian merkittävimmässä hankkeessa”, sanoo Projektipäällikkö Niklas Löf.

Infratieran kasvustrategia on tähdännyt jo vuodesta 2018 alkaen vaativaan sähkörakentamiseen. ”Olemme tehneet proaktiivisesti toimenpiteitä strategisen määränpäämme eteen oikeanlaisten resurssien hankkimisessa, ja nämä toimenpiteet alkavat tuottaa hedelmää merkittävien sopimusten myötä. Nyt allekirjoitettu sopimus on suurin onnistumisemme, kun pääsemme mukaan toteuttamaan yhtä Euroopan suurinta tuulivoimapuistoa”, sanoo Hallituksen puheenjohtaja Janne Suomala.

Jatkuvuutta sähköasema ja voimajohto toimituksiin