Uutinen

Ilmatar Energy kanssa solmittu sähköasemien kokonaistoimitus tuulivoimaprojekteihin Kanta-Hämeessä ja Etelä-Pohjanmaalla tukee Infratieran kasvustrategiaa. Sopimukseen sisältyy kaksi 110kV sähköasemaa Humppila-Urjalan Voimamyllyn ja Kurikan Rasakankaan tuulivoimapuistoihin. Toimitusten on määrä olla valmiina vuonna 2021.

Toisin kuin perinteiset energiayhtiöt, Ilmatar myy ja rakentaa yksinomaan uusiutuvaa, puhdasta tuulisähköä. Tuulivoimakapasiteetin kasvu Suomessa perustuu tehokkaaseen rakentamiseen. Infratiera on tehnyt kaapelointia Ilmatar Energylle aiemmissa projekteissa ja nyt allekirjoitettu sopimus on luonteva jatko yhteistyölle myös sähköasemien ”avaimet käteen” -toimituksessa

Infratiera Oy on perustamisestaan vuodesta 2018 lähtien kasvanut monille yrityksille täysin epätyypillisellä nopeudella erityisesti keskijännitekaapelointien kautta ja on valmistautunut nyt kasvamaan uusille toimialueille. ”Vaativa sähkörakentaminen on osaamisalue, jossa yhtiömme tulee kasvamaan ja meillä onkin jo tarvittava osaaminen sähköasema- ja voimajohtorakentamiseen. Kyvykkyytemme ja ketteryytemme myötä voimme toimia monipuolisesti erilaisissa urakoissa ja tarvittaessa toteuttaa myös aliurakoita”, Riekki toteaa.

Paikallisten aliurakoitsijoiden ja ammattilaisten rooli on merkittävä, sillä rakentamiseen tarvitaan osaamista aina maanrakennuksesta sähköasennustöihin. Infratieralla on käytössään oma kalusto ja osaavat tekijät vastata aliurakoinnista tuulivoimapuiston päärakennuttajalle.

Infratiera solmi ensimmäiset sähköasemakaupat